Duyurular

Berberlerde Sakal Traşı

Paylaş

T.C. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün İlgide kayıtlı yazısında; “Berberlerde jilet/ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, ancak sakal tıraşı makinesi ile kısaltma yapılabilecek maddesi “Bilimsel Danışma Kurulu” tarafından yeniden değerlendirilerek, COVId-19’un ana bulaşma yolunun, virüsü taşıyan kişinin konuşma, öksürme ve hapşırması sırasında ortaya çıkan damlacıklar olması nedeniyle ustura veya tıraş makinası kullanılarak sakal tıraşına izin verilmesi ve tıraş yapılırken 1 metre mesafe korunarak maskeye ek olarak yüz/göz koruyucu kullanılmasının uygun olduğu belirtilmiştir.

Bayan Kuaförleri ve Güzellik Merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetinin sunumu geçici süreliğine durdurulmalıdır ibaresi de kaldırılarak, cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri yapılabilecektir.” denmektedir.

Sonuç olarak; maske ile beraber yüz/göz koruyucu (siperlik) kullanılarak, berberlerde ustura ile sakal tıraşı, kuaför ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj gibi hizmetlerin verilmesi yasağı kalkmıştır.




 


Paylaş
error: İçerik Korunuyor !!